At sætte personlige mål

13663408_10206547649039408_1013524153_o

Hej alle mennesker – eller hvad I nu er!

Vi er snart nået til vejs ende af sommerferien, og hverdagen er lige rundt om hjørnet.

Idet jeg skriver det her opslag, sidder jeg med min roomie og spiser pizza. Vi har her på det seneste snakket meget om, hvad vi vil opnå i det næste skoleår. Det er ting som at blive bedre til et fag, tænke mere positivt, få mere struktur over hverdagen, læse mere osv. osv. Vi går alle rundt med forskellige mål som vi gerne vil opnå, men det er samtidig også vigtigt, at man husker på ikke at presse sig selv for meget. Det hele handler ikke om, at man konstant skal udvikle sig selv og blive bedre, men også om at koble af. Det er vigtigt, at man får slappet af, når man har muligheden, da ens helbred burde komme før alt andet. For hvis man ikke har et godt helbred, kan man ikke opnå alle de ting, man gerne vil i livet.

Dette har jeg lært efter mange år, hvor jeg blandt andet har været dårligt til at gå i seng på de rette tidspunkter, sige nej til at være sammen med mine venner, selvom jeg vidste, at min krop havde brug for ro, og at det derfor ikke var en god idé.
Jeg har ladet mig distrahere af andre ting i stedet for at fokusere på mit helbred.

Hvis man ikke passer på sig selv, kan det resultere i både fysiske og psykiske helbredsproblemer. Derfor har jeg nu lavet en fast beslutning med mig selv om, at det er på tide, at jeg laver nogle ændringer i mit liv. Jeg har besluttet, at jeg vil blive bedre til at gå i seng om aftenen ved at sætte et fast tidspunkt for, hvornår jeg skal være gået i seng. Derudover vil jeg også lære mine grænser bedre at kende og dermed blive bedre til at sige nej samt acceptere, at det er okay, at jeg for eksempel lige går glip af en dag med mine venner.
Skolen er også meget vigtig for mig, men jeg har her på det seneste ikke følt, at jeg har fordybet mig nok i de forskellige emner. Derfor vil jeg fokusere mere på skolen og prøve at få det bedst mulige ud af det.

Jeg har flere mål, som jeg gerne vil opnå, men da jeg ikke vil sætte et alt for stort pres på mig selv, er det de her tre mål, som jeg har valgt at fokusere på i det næste skoleår. Der bliver sikkert mange dage, hvor jeg ikke føler, at det fungerer, og hvor jeg bare gerne vil give op. Men ting som disse tager tid og kræver tålmodighed. Det er vigtigt, at man ikke nedgør sig selv, selvom det ikke går, som man havde håbet, men at man i stedet accepterer, at det ikke altid kan være lige nemt, og at alting i sidste ende kan være muligt.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker og refleksioner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *