At leve med andres forventninger

Hej alle mennesker – eller hvad I nu er!

I dag vil jeg skrive om et lidt dybere emne, men det er noget, som jeg mener, trænger til opmærksomhed.

Der er mange forventninger til det at være menneske i dag. Det at klare sig så bedst som muligt i skolen og at få anerkendelse er i blandt dem. Men det jeg har spekuleret ekstra meget over her på det seneste, er de mange forskellige forventninger, der er til parforhold.
For det første forventes det, at man som teenager begynder at være i forhold, eller i det mindste har eller har haft noget ”kørende” med nogen. I et venskab kan man lære hinanden rigtig godt at kende og hjælpe hinanden igennem op- og nedture. Præcis som i et forhold. Venskaber kan være lige så meningsfuldt som et romantisk forhold. Så hvordan kan det være, at venskaber ikke bliver set som noget, der er lige så vigtigt?

Parforhold ses i reklamer, på de sociale medier og i film samt tv-serier. Vi ser det næsten alle vegne, og derfor kan det også komme til at fylde rigtig meget i vores hverdag. Vores ungdomskultur har udviklet sig på den måde, at man nærmest bliver anset for unormal, hvis man ikke har noget erfaring inden for forhold. Dette kan presse unge til at gøre ting, som de ikke har lyst til, men kun gør, fordi de føler sig presset af andre omkring dem. Det er vigtigt at vide, at man ikke skal gå med til noget, som man ikke har lyst til, da der er en stor chance for, at man i sidste ende kommer til at fortryde det. Man skal gøre det, som man har lyst til og ikke lade andres forventninger overtage, så man dermed får nogle gode oplevelser og minder.

Samtidig er det også vigtigt ikke at se skævt til det, når nogen synes, at det er sjovt at score folk i byen og har haft flere forhold – så længe at man ikke udnytter og sårer de folk, der er omkring en.

Det er dog vigtigt, at man ikke glemmer, hvor meningsfulde venskaber kan være. Jeg mener, at man sagtens kan være glad og tilfreds med den måde ens liv er på, selvom man ikke er i et romantisk forhold.

Det handler om, hvad du har lyst til og hvad der gør dig glad – det er dit liv og ikke andres.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker og refleksioner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *