Overspringshandlinger

Hej alle mennesker – eller hvad I nu er!

Jeg er nu startet på mit sidste år i gymnasiet, og kan allerede nu mærke at det bliver et hårdt år. Lige for tiden er der især rigtig mange ting at se til, som gør at jeg får en tendens til at finde på overspringshandlinger.

Overspringshandlinger er et problem som helt sikkert mange af os har. Jeg gør det oftest når jeg er i stressede perioder, som jeg helst bare gerne vil undgå. Men vi har sikkert alle forskellige grunde til hvorfor vi gør det, og det kan være at der er nogle af jer som ikke kan genkende jer selv i dette. Til det vil jeg bare sige at I er utrolig heldige.

Men i dette opslag, vil jeg komme ind på hvordan man blandt andet kan undgå overspringshandlinger, så man forhåbentlig kan få overstået en masse ting meget hurtigere.

Det første som jeg tænker er en god ide, især hvis der er flere ting man skal nå, er at skrive en liste over det hele. Dette skaber et overblik og gør det også nemmere at huske, da man tit kan glemme vigtige ting, hvis man føler at det hele er uoverskueligt. Måske finder man endda også ud af at de ting man skal, ikke kræver så meget tid som man troede.

En anden ting, som er vigtig, er at man sørger for at holde små pauser ind imellem. Pauser kan være en god ide, da man lige får slappet lidt af i hovedet. Det behøver ikke at være lange pauser, men bare lige nok til at man føler sig klar og fokuseret igen. I disse pauser kan man blandt andet gå en tur, tag noget at spise eller lige få snakket med nogle af ens venner.

Det kan også være en ide at skifte imellem de ting man skal nå, hvis man kan og har mulighed for det. Man undgår derfor at køre sig selv træt i det samme, hvis det især er noget som tager lidt længere tid.

At gøre sine omgivelser hyggelige kan også være en stor hjælp. Dette kan man for eksempel gøre ved, at sætte noget mad og drikke ved siden af én, som man kan spise imens. Derudover kan musik også gøre det meget hyggeligt, hvis bare man sørger for at man ikke bliver distraheret.

Det handler bare om at man tænker positivt, og tror på at det nok skal gå. Men det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort, og det er noget der kræver øvelse. Men jeg tror på at hvis man sætter et mål for sig selv, og gør alt hvad man kan for at nå det, så skal alting nok gå.

Dette indlæg blev udgivet i Tips og tricks. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *