København

Hej alle mennesker – eller hvad I nu er!

I den her uge har jeg været i København med min klasse. Vi tog afsted onsdag d. 7 og tog hjem igen fredag d. 9 september. Det var primært en klassetur, men så havde de også lige smidt noget AT ind i form af, at vi blandt andet skulle høre et foredrag på Københavns universitet.

Turen startede ud med foredraget på Københavns universitet, som handlede om retorik og argumentation. Det var utrolig spændende, men for at være ærlig også lidt svær at holde sig vågen til, efter den lange tur.

Derefter havde vi fri indtil om aftenen hvor vi skulle se en teaterforestilling. Timerne inden teaterforestillingen brugte vi på, at gøre os til rette på hotellet og derefter tog vi på restaurant. Restauranten hed ’Wagamama’, og kan helt klart anbefales hvis man er til asiatisk mad. De har en utrolig god service, og så er det heller ikke så dyrt igen. Den er desværre kun i København, men jeg håber stærkt på at den åbner i andre byer her i Danmark.

På turen så vi to teaterforestillinger, som begge var meget spændende. Den første hed ’Vinger’ og handler om hvordan man med en blandet eller anden etnicitet finder følelsen af tryghed ved at bo i Danmark. Den kommer ind på temaer som søskende, seksualitet, forældre, identitet, børn og partnere, hvilket gør den til en meget tankevækkende og rørende historie.
Derudover så vi også et stykke ved navn ’Stories in the Dark’ som var det stik modsatte af ’Vinger’. Det her stykke foregik i komplet mørke. Vi fik bind for øjnene og blev derefter ført ind i et rum, hvor vi hørte tre forskellige personer fortælle hver deres historie fra forskellige steder i rummet. Det var lidt uhyggeligt til at starte med fordi vi ikke vidste hvad der ville komme til at ske. Men det tog ikke så lang tid før at vi alle sad meget fokuserede, og lod dem lege med vores sanser med alle de betagende lyde og ord.
Hvis man inde for de næste måneder tager til København, eller får lyst til at tage ind og se en teaterforestilling, kan jeg helt klart anbefale de her to.

Vi fik også shoppet en del på turen, især om torsdagen, og jeg må indrømme at jeg nok kom til at bruge lidt for mange penge på den her tur. Jeg elsker at kigge i butikker i andre byer eller lande, især hvis jeg kommer forbi nogle som jeg aldrig har været inde i eller hørt om før. Derfor overvejer jeg også, at skrive et blogindlæg om nogle af de ting jeg har købt. Da jeg tænker at det måske kunne være meget spændende.

Jeg har fået så mange nye gode minder ud af den her tur til København, og det var helt klart den bedste måde at afslutte mit år som 18. Jeg bliver nemlig 19 i den kommende uge, hvilket har fået mig til at bekymre mig om hvordan jeg lige får afsluttet det på den rigtige måde. Men turen til København fik med det samme de bekymringer til at forsvinde.

København er en så fantastisk by, hvor der hele tiden sker en hel masse ting. Men jeg kan dog aldrig se mig selv bo der, da det alligevel er lidt for stort til mig. Men jeg håber på at jeg flere gange i fremtiden, får muligheden for at tage derhen.

img_0627

Dette indlæg blev udgivet i Gymnasiet. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *