Fremtid.

Fremtid.

Fremtid er et bredt ord, og kan betyde mange forskellige ting.

Når man slår ’fremtid’ op på google står der; grammatisk form, tempus, som udtrykker en forventning om noget som ikke er nu.

Men fremtid kan også betyde, glæde, frygt, kærlighed, sorg…

Ordet fremtid er et ord vi selv har kontrollen over, og et ord vi selv kan definere.

Jeg er på mit sidste år i gymnasiet, og indtil videre har det handlet meget om vores planer for fremtiden. Man kan virkelig mærke at der ikke er særlig lang tid tilbage, hvilket både er befriende men også skræmmende.

Jeg er ikke så sikker på min plan for fremtiden, og har aldrig været det. Men jeg har valgt ikke at tænke så meget over det i løbet af min gymnasietid, for at undgå yderligere stress. Flere har også fortalt mig, at det ikke haster, og at det bare kommer med tiden. Men nu hvor jeg har været på studiepraktik, og ofte får spørgsmålet om hvad min plan er, er det svært at ignorere.

Det fantastiske ved livet er tit det uventede. Vi er selv styre over vores liv, og kan forme det som vi vil. Men nogle ting bliver vi også nødt til at lade tiden vise. Efter en masse stress og panik, er jeg nået frem til at jeg ikke kommer nogle vegne hvis jeg bliver ved med at tænke så meget over det som jeg gør nu.
Jeg vil i stedet for tage det råd til mig, som jeg flere gange har fået, men åbenbart først kan se pointen i nu. Jeg vil tage en dag af gangen, være sammen med mine venner og familie, prøve at overleve gymnasiet og forhåbentlig til sidst komme frem til et eller andet.

Jeg er sikker på at der sikkert er mange som går med de samme tanker, men man skal huske at ens beslutning ikke er altafgørende. Der skal også være plads til at kunne ombestemme sig. Livet er langt og der er masser af tid til at få opfyldt sine drømme.

Dette indlæg blev udgivet i Tanker og refleksioner. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *