6. December

Vinteren er en tid, hvor mange hygger sig med familien og vennerne, og der sker generelt bare rigtig mange spændende ting på denne tid af året. Men for mange kan vinteren være en hård tid at komme igennem.

Allerede fra efteråret og frem til foråret er dagene lange, kolde og med meget lidt sollys. Dette påvirker mange både fysisk og psykisk, og kan føre til en vinterdepression. Undersøgelser viser at 8-9% af Danmarks befolkning ikke føler sig påvirket, hvilket vil sige at der er 90% af Danmarks befolkning der føler sig påvirket af vejret i denne periode.

Nogle af symptomerne på en vinterdepression kan være:

  • Mangel på energi og initiativ
  • Træthed og et øget søvnbehov
  • Øget madlyst med en særlig trang til søde sager
  • Nedsat social aktivitet
  • En generel følelse af utilpashed
  • Depressive tanker

Jeg har selv de sidste par år følt mig påvirket af kulden og mørket udenfor, men jeg føler mig særlig ramt i år. Dette har jeg især kunnet mærke på grund af min mangel på energi, træthed og øget madlyst. Jeg ved ikke om jeg direkte har en vinterdepression, men jeg 15401252_10207458167001788_2089258778_nføler mig hvertfald påvirket af vejret.
Men efter at have snakket med forskellige omkring det, har jeg nu købt nogle D-vitaminer. D-vitaminer giver os energi til kroppen samt bidrager til vores humør, så det er vigtigt at få nu hvor mørket er fremme, og vi derfor ikke kan optage nok af det gennem solen.
Derudover har jeg også læst samt fået fortalt, at mange oplever lysterapi som en god løsning. Lysterapi foregår ved at man sidder foran en lampe, som udsender et særligt stærkt lys, et bestemt antal timer hver dag i to uger. Dette skulle herefter have en positiv indvirkning på ens humør samt energi.

December er min yndlingstid på året, så jeg prøver så vidt muligt især ikke at lade det påvirke mig i denne måned. Det er dog meget svært, og det går heller ikke altid som jeg vil have det. Men jeg prøver at holde mig positiv samt være i blandt andre mennesker, så jeg ikke går rundt i mine egne tanker og lukker mig af fra omverdenen. Lige for tiden er jeg ikke så ofte i humør til a15416144_10207458166961787_503119789_nt være sammen med andre mennesker, men jeg presser mig selv til det alligevel. Jeg har tit oplevet at jeg har fået noget godt ud af det, og jeg har lært at det er vigtigt at man snakker med dem omkring én.
At snakke med ens venner eller familie er altid en god ting, så man enten kan få nogle gode råd eller bare få sine frustrationer ud. Ved at snakke med andre finder man også tit ud af, at der er flere som har det på samme måde som én selv, og at man ikke er alene.

Jeg håber at I har haft en god tirsdag!

Glædelig december!

Dette indlæg blev udgivet i Julekalender 2016. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *